Een rondleiding in Haifa

Wat is er te zien en te doen in Haifa?

Je kunt er zeilen, (kite-)surfen, paragliden, wandelingen maken over de Carmel of genieten van een grote bol schepijs op de Ben Gurion straat midden in de German Colony, een historische wijk in de benedenstad.

Wonen in Haifa is genieten van veelzijdigheid. Als je door de stad loopt, heb je op verschillende plaatsen mooi uitzicht op de zee. Met helder weer kun je de witte rotsen van Rosh Hanikra zien en in de verte de berg Hermon.

Toch wordt deze stad door veel toeristen in Israël overgeslagen. Of gaat de aandacht bij een bezoek aan Haifa alleen naar de Bahai-tuinen. Toegegeven, deze tuinen zijn fraai en een grote trekpleister. Maar Haifa is meer dan dat.

Haifa heeft een divers samengestelde bevolking aan Joden, Arabieren, Russen en andere groepen. Niet zelden wordt Haifa als voorbeeld genomen dat ‘met elkaar samenleven kan’.

Wist je dat in Haifa een grote groep christen-Arabieren woont?

En wist je dat de Duitse Tempelierswijk in Haifa de oudste van de zeven Tempelierskolonies in Israël is? Dat het vanuit Haifa een klein stukje is naar het dorpje Bethlehem ha Galil (= Bethlehem van Galilea: jawel!)? In dit plaatsje zijn nog meer overblijfselen te vinden van de Duitse Tempeliers.

Nieuwsgierig geworden? Doe Haifa dan eens aan tijdens een rondreis in Israël!

We nemen je graag mee op een wandeling door de stad. Tijdens die wandeling maak je oa. kennis met Haifa’s historie en haar inwoners. Bovendien is er volop gelegenheid te horen hoe het is te wonen op deze bijzondere plek.

Tot ziens in Haifa!