Bouwen

Hoe verloopt de bouw van de nieuwe school?

“Over 7 maanden zal het bouwskelet staan, heeft de aannemer ons verzekerd”. Het zijn de woorden van het hoofd van de Sisters of Nazareth-school, afgelopen juni.

Inmiddels nadert het einde van het jaar. Er is in korte tijd hard gewerkt op de bouwplaats. Een grote oranje bouwkraan staat middenin een woonwijk en draait rustig van de ene naar de andere kant. Door de nauwe straten bij de school zorgen cementwagens en andere grote trucks soms voor opstoppingen. Aangezien de school aan een dwarsstraat van een veelgebruikte weg ligt, zorgt het verderop voor files met een hoop getoeter tot gevolg. Al is zeker dat laatste in Haifa op zich niet zo bijzonder.

Nu de bouw vordert, is duidelijker te zien hoe groot het bouwterrein is. Na al die tijd dat redelijk onzichtbaar achter grote schermen is gewerkt, is nu te zien dat een gebouw ontstaat.

Het geeft een dankbaar gevoel om hieraan te kunnen meebouwen. Het laat in toenemende mate vooruitkijken naar kinderen die straks onderwijs kunnen ontvangen in een veilig gebouw, een gezonde omgeving.

Regelmatig zijn we als stichting in staat een geldbedrag over te maken naar de school dat ten goede komt van de nieuwbouw of voor het bekostigen van (een deel van de) ouderbijdrage voor gezinnen die kampen met financiële moeilijkheden. Dankzij u kunnen we deze steun geven. We willen u hartelijk bedanken voor uw bijdragen in het afgelopen jaar en hopen op u te mogen rekenen in 2022!